Festivalde bazı duyarsız vatandaşların yere attığı çöpler pes dedirtti

tarafından
38
Festivalde bazı duyarsız vatandaşların yere attığı çöpler pes dedirtti
Bu haber 69 kez okundu.

 

Artvin’deki Kafkasör Boğa Güreşleri Kültür, Turizm ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne olurken bazı duyarsız vatandaşların yere attığı çöpler pes dedirtti.

Artvin’deki Kafkasör Boğa Güreşleri Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, 3-7 Temmuz tarihleri arasında coşkuyla tamamlandı.

Artvin Belediyesi, Artvin Valiliği ve Artvin Kafkasör Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Spor Kulübü Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivalde her türlü çalışma titizlikle sürdürüldü.

5 gün süren festival boyunca her günün sonunda alanda yerlerde biriken çöpler dikkat çekti. Artvin Belediyesince her akşam çevre temizliği yapılsa dahi ertesi gün, yerlerde bazı vatandaşların attığı çöpler görüldü.

Çevreye duyarlılık açısından örnek teşkil etmesi gereken, yemyeşil doğasıyla meşhur Artvin’in, en önemli festivalinde vatandaşların yerlere attığı çöpler, kötü görüntülere sahne oldu.

“Doğayı sevmek çevreyi temiz tutmakla başlar” gibi uyarı levhalarına rağmen çöpünü yerlerde bırakan bazı vatandaşların atıklarını toplamak ise belediye çalışanlarına kaldı.

Festivalin çevresel etkilerini ve bölgeye olan turistik değerini olumsuz yönde etkileyebilecek bu görüntüler için Artvin Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başlayan Artvin Belediyesi temizlik görevlileri, vatandaşlara yeniden temiz bir çevre sunmak için çalışılmalarını bugün de devam ettirdi.

Belediye Başkanlığı tarafından festival boyunca yerlere çöp atmayı tercih eden vatandaşlara çevrenin temiz tutulması gerektiği yönünde uyarılar yapılmasına rağmen bu uyarılara uyulmaması istenmeyen görüntüleri ortaya çıkardı. – Tahsin Atasert