Borçka’da TOBB okulu arazisi neden tahsis edilemiyor

tarafından
9
Borçka’da TOBB okulu arazisi neden tahsis edilemiyor
Bu haber 16 kez okundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 2022 yılında Artvin’de açtığı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışında Borçka’da TOBB Okulu’nun açılacağı müjdesi verilmişti.

Konunun bir an önce AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şaban Karagöz’ün ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in arazi tahsisi konusunda çözüme kavuşturulması için ilgilenilmesi gereklidir.

Borçka’da yapılması planlanan TOBB Okulu, arazi tahsis sürecinin yavaş ilerlemesi nedeniyle bu yılda eğitim öğretim sezonuna yetişmedi.

Verilen sözlerin arından iki yıl geçmesine rağmen arazi tahsis sürecinin yavaş ilerlemesi nedeniyle bu yılda Borçka halkı ve öğrenciler TOBB okuluna kavuşamadı.

Kurumlar arası iletişimlerin gerçekleştiği ve TOBB Okulu arazi tahsis sürecine girilmesinin duyurulması ile birlikte merakla TOBB Okulunun arazi tahsisinin belirlenmesini bekleyen Borçka Ticaret ve Sanayi Odası ile Borçka halkı bu yılda olumlu bir sonuç ile karşılaşmadı.

Arazi tahsis sürecinde sessizlik yaşanmasıyla birlikte diğer yandan da artan maliyetler eşliğinde okul inşaatının giderek zorlaştığı gözler önüne seriliyor.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bunun yatırımı, parasal kısmı tamamen Odalar Birliğine ait, devlete yük olmadan biz bir inşaat yapmak istiyoruz. Sadece arazi tahsisinin milli eğitim tarafından yapılması gerekiyor ama ne hikmetse bir türlü sonuçlanmadı. İnşallah kısa bir sürede sonuçlanır, Borçka’ya TOBB okulundan iyi bir okul yaparak hizmet etmiş oluruz” dedi. – Zeynep Küçük