Borçka Eski Kaymakamı Kızıltoprak, Trabzon’a Vali Yardımcısı Olarak Atandı

tarafından
35
Borçka Eski Kaymakamı Kızıltoprak, Trabzon’a Vali Yardımcısı Olarak Atandı
Bu haber 65 kez okundu.

 

2010 – 2013 yılları arasında Borçka Kaymakamı olarak görev yapan Fatih Kızıltoprak Trabzon Vali Yardımcısı olarak atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Fatih Kızıltoprak Trabzon’a Vali Yardımcısı olarak atandı. Peki Fatih Kızıltoprak kimdir? İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Trabzon Vali Yardımcılığına Fatih Kızıltoprak atandı. Fatih Kızıltoprak kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulunmuştur merak konusu oldu. İşte Kızıltoprak hakkındaki detaylar…

FATİH KIZILTOPRAK KİMDİR?

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 1980 yılında dünyaya gelen Fatih Kızıltoprak aslen Giresun Çamolukludur.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Kızıltoprak, İngiltere’ye giderek 1999-2000 yıllarında dil eğitimi aldı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü dereceyle tamamlayan Kızıltoprak, bu üniversitede Yüksek Lisansını da tamamladı.

2004 yılında Artvin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği yapmaya başlayan Fatih Kızıltoprak, Aksaray’ın Ağaçören ve Sakarya’nın Karapürçek ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı.

2005 yılında tekrar yurt dışına çıkarak Fransa’da dil eğitimi alan Fatih Kızıltoprak,  kamu yönetimi stajı da yaptı. 2007 yılında Tokat’ın Sulusaray ilçesine kaymakam olarak atanan Kızıltoprak, 2008’de de Sivas’ın Gölova ilçesininin kaymakamı oldu.

2010’da Artvin’in Borçka ilçesinin kaymakamlığına atanmasının ardından 2013’te Ergene Kaymakamı oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamlayan Kızıltoprak, 2019’da da İzmir Vali Yardımcılığına atandı.

En son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Fatih Kızıltoprak Trabzon’a Vali Yardımcısı olarak atandı.

7 Mart Gazetesi ve çalışanları olarak eski Borçka Kaymakamımız Fatih Kızıltoprak’a yeni atandığı Trabzon Vali Yardımcılığı görevinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz. – Gökhan Özçelik