ARTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

tarafından
44
ARTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Yaptı
Bu haber 80 kez okundu.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, Mayıs ayı meclis toplantısını Hakan Akın Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, il genç girişimciler kurulu başkanı ve akademik danışman katıldı.

Geniş katılımın olduğu toplantıda ana gündem maddesi olarak turizmi ele aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, şehrin turizm potansiyeline vurgu yaparak, turizmin ekonomik büyüme ve istihdam yaratma açısından önemli bir sektör olduğunu belirtti. Başkan Yıldırım, “Şehrimizin doğal ve kültürel zenginliklerini daha etkin bir şekilde tanıtarak, turizmde sürdürülebilir bir büyüme yakalamayı hedefliyoruz” dedi.

Gündemde yer alan diğer konular arasında mali raporların sunumu turizm sektöründe karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler de detaylı bir şekilde tartışıldı. Özellikle altyapı eksiklikleri, tanıtım faaliyetlerinin yetersizliği ve hizmet kalitesinin artırılması konularında görüşler paylaşıldı.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl Altunkaya, yerel turizm işletmelerine sağlanacak destekler ve yeni turizm projelerinin hayata geçirilmesi kapsamında DOKA, DOKAP ve ilgili kurum ve kuruluşlardan alınacak desteklerle ilin ve bölgenin gelişmesi için ‘butik turizm’ ve ‘yeşil turizm’ alanında master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Akademik danışman Anıl Akay, ilimiz turizminin gelişmesinde Artvin Çoruh Üniversitesi ve kurmuş olduğu Teknoloji transfer ofisinin Tıbbı Aromatik bitkilerin değerlendirilmesine yönelik hayata geçirmiş olduğu proje ile yerel bitki türlerinin ekonomik ve bilimsel değerini arttırmayı ve bu bitkilerde elde edilecek ürünlerle bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlandığı vurgu yaptı.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin, hem sağlık hem de kozmetik sektöründe büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu bitkilerin değerlendirilmesinde teknoloji transfer ofisinin öncü rol oynayacağını belirtti.

Son olarak Meclis Başkanı İrfan Yıldırım; odamızın kardeş odaları, Marmaris Ticaret Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte projeler geliştirerek ilimizin turizm alt yapısı geliştirilmesi amacıyla proje hazırlamak üzere iş birliğinin yapılması gerektiğini vurgulayarak toplantıya son verdi. – ARTSO