AÇÜ Tiyatro Topluluğu, yeni eğitim-öğretim yılında da kapılarını yeni öğrencilere açıyor

tarafından
18
AÇÜ Tiyatro Topluluğu, yeni eğitim-öğretim yılında da kapılarını yeni öğrencilere açıyor
Bu haber 33 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi’nin renkli kampüs hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Tiyatro Topluluğu, yeni eğitim-öğretim yılında da kapılarını yeni öğrencilere açıyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yeni katılacak öğrenciler, AÇÜ’nün çeşitli kulüp ve topluluklarıyla tanışma fırsatı buluyor. Özellikle tiyatro topluluğu, aktif ve üretken yapısıyla dikkat çekiyor.

Her yıl en az dört kez sahneye çıkan ve salonu tıka basa dolduran AÇÜ Tiyatro Topluluğu, üniversiteyi kazanan yeni öğrencilere hoş geldin mesajı yayımladı. Topluluğun bu mesajı, hem yeni katılımcılara sıcak bir karşılama sunmayı hem de tiyatro sanatına ilgi duyan öğrencileri topluluğa çekmeyi amaçlıyor.

AÇÜ Tiyatro Topluluğu Başkanı Faruk Satır, üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere başarılar dilerken, tiyatro topluluğunun kapılarının her zaman yeni üyelere açık olduğunu vurguladı. Faruk Satır, yeni döneme ilişkin heyecanını şu sözlerle dile getirdi:

“Artvin Çoruh Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Üniversitemize adım atan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. AÇÜ Tiyatro Topluluğu olarak, sanata ve tiyatroya ilgi duyan, bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Topluluğumuz, yalnızca bir sahne sanatları grubu olmanın ötesinde, aynı zamanda bir aile gibidir. Hep birlikte çalışarak, eğlenerek ve öğrenerek büyük başarılara imza atıyoruz.

Tiyatro, insanı hayata ve kendine dair pek çok konuda düşündüren, duygularını ve düşüncelerini ifade etme becerilerini geliştiren bir sanat dalıdır. Biz de bu sanatın büyüsünü, sahnemizde en iyi şekilde yansıtarak izleyicilerimize sunmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz oyunlarla büyük beğeni topladık ve salonlarımız her defasında doldu taştı. Bu yıl da aynı heyecanla yeni projeler üzerinde çalışıyoruz ve yeni arkadaşlarımızın katkılarıyla daha da güçleneceğimize inanıyoruz.

Yeni dönemde sizleri aramızda görmek ve birlikte başarılı projelere imza atmak için sabırsızlanıyoruz. Tiyatroya ilgi duyan, sahne tozunu yutmak isteyen tüm arkadaşlarımızı topluluğumuza katılmaya davet ediyorum. Gelin, birlikte büyük bir aile olalım ve sanatı hep birlikte yaşatalım.”

AÇÜ Tiyatro Topluluğu, bugüne kadar sahneye koyduğu başarılı oyunlarla üniversite içinden büyük beğeni toplamıştır. Topluluğun özverili çalışmaları ve sürekli kendini yenileyen dinamik yapısı öne çıkmasında önemli rol oynuyor.

Yeni eğitim-öğretim yılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edecek olan topluluk, yeni üyeleriyle birlikte daha büyük projelere imza atmayı hedeflediğini belirten Satır, “Tiyatroya ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen tüm öğrenciler, topluluğun çalışmalarına katılarak hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilirler hem de üniversite hayatlarını daha renkli ve anlamlı hale getirebilirler” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, yeni dönemde de kapılarını tüm öğrencilere açıyor ve sanata gönül veren tüm gençleri bu büyük aileye katılmaya davet ediyor. – Tahsin Atasert